NOGOMET

Stuttgart stao uz Ibiševića

Naš napadač proživljava teške trenutke

M. T.

18.9.2014

Suša golova, uz slabiju igru od one na koju ih je navikao, nagnala je navijače Štutgarta da prošlog vikenda izvižde Vedada Ibiševića, i to ne prvi put.

Naš reprezentativni napadač, koji nas je svojim golom odveo na Mundijal, a tamo se upisao kao strijelac prvog pogotka za BiH u historiji SP-a, posljednji pogodak u dresu Štutgarta postigao je još prošle sezone u susretu protiv Bajerna. Bilo je to 29. januara.

Mada ne može biti krivac što čitava ekipa slabo igra, Ibišević je prošlog vikenda u Minhenu dobio salvu zvižduka od navijača Štutgarta, nakon koje je šutke napustio stadion. Svjesni situacije koju proživljava, Vedi je podršku pružio cijeli klub.

47 postignutih golova za Štutgart od januara 2012.

- Ne razumijem kada navijači zvižde igraču vlastite ekipe. Po povratku u Štutgart doživio sam sličnu situaciju i znam da takva reakcija navijača ne pomaže ni ekipi ni igračima. Bolje bi im bilo kada bi aplaudirali Vedadu - rekao je kapiten Štutgarta Krtistijan Gentner (Christian).

Sličnu izjavu dao je i sportski direktor "Švaba" Fredi Bobić, koji je izjavio da je Ibišević pomogao ekipi sa mnogo važnih golova i da on nije jedini krivac za lošu formu ekipe.