CRNA HRONIKA

U pucnjavi u Bihaću ranjen kik-bokser!

Napadač demobilisani borac i zaposlenik Vlade USK

M.D.-I.N.Š.

18.9.2014

U Bihaću je nešto iza 12.30 sati kod Univerzitetske biblioteke, a u neposrednoj blizini autobuske stanice Selver Vojić, demobilisani borac i zaposlenik Vlade USK na poslovima portira, ispucao više metaka u Agima Murtića iz Cazina.

Murtić je poznati kik - bokser i opasni momak koji se povezuje sa kriminalnim miljeom. Nije za sada poznato šta je dovelo do tragičnog incidenta.

selver-vojic

Selver Vojić

Prema informacijama Avaza, Vojić se prije deset minuta predao pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK).

Prema špekulacijama, ovaj slučaj se dovodi i u vezu sa nedavnim ubistvom Nedžada Kličića Rambau Ostrožcu kod Cazina. Naime, prije dvije godine Agim Murtić pretukao je Nedžada Kličića Ramba u jednom auto-servisu.

agim-6

Murtić: Ranjen više puta

Agim Murtić je zadobio prostrelne rane i nije u životnoj opasnosti.

Selver Vojić je prije nego je otišao u policiju da se preda bacio pištolj kojim je izrešetao Agima Murtića u rijeku Unu. Navodno je Murtić dolazio Vojićevoj kući, tražio ga i prijetio mu. Kako saznajemo, sa Murtićem je u trenutku pucnjave bio Hamdija Abdić Tigar i izvjesni Emil Bandera koji su pobjegli.

Prema riječima Ale Šiljdedića porparola MUP USK , do pucnjave na trgu Maršala Tita došlo je u 12,37 sati  kada je u oružanom sukobu povrijeđena jedna muška osoba . Kako smo ranije već objavili, u Agana Murtića (36) iz Cazina  vatrenim oružjem  pucao je Selver Vojić (43)  i tom prilikom mu nanio povrede u predjelu stomaka i noge.

Hitnom pomoći prevezen je u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić. Šiljdedić nije htio potvrditi identitet povrijeđene osobe i počinioca ovog krivičnog djela, kazavši samo da se počinioc (Vojić)  nakon  20 minuta predao u Policijsku stanicu Bihać. U toku su istražne radnje i utvrđivanje svih  okolnosti koje su dovele do pucnjace u centru Bihaća. Na pitanje da li se pokušaj ubistva se dovodi u vezu nedavnim ubistvom Nedžada Kličića Ramba na Ostrožcu kod Cazina, rečeno nam je:

- U ovom trenutku se ovaj slučaj ne može povezati i ne možemo praviti poveznice sa krivičnim djelom koje se desilo u Cazinu, ali ćemo tokom istrage sigurno doći do svih okolnosti i nastojati razriješiti ovo krivično djelo, kao i motive  koji su doveli do izvršenja  krivičnog djela, kazao je Šiljdedić.