NOGOMET

Da li je Sušiću mjesto selektora zagarantovano?

Sutra će Pape položiti račune pred članove Izvršnog odbora N/FS BiH

(N. K.)

18.9.2014

Safet Sušić, selektor fudbalske selekcije BiH, sutra će položiti račune pred članove Izvršnog odbora N/FS BiH. Ono što je sigurno, oni mu neće dati otkaz, jer bi morali platiti veliko obeštećenja, pogotovo jer je plata bh. selektora zaista velika za naše uslove.

Naime, Sušić je jedan od najplaćenijih selektora u regionu N/FS BiH, s obzirom na godišnja primanja od gotovo milion KM.

Poraz od Kipra otvorio je mnoga pitanja kada je riječ o reprezentaciji BiH pa je to zapravo i razlog zašto se članovi Izvršnog odbora žele saznati šta se zapravo dešava u A selekciji.

Logikom, sutra bi se moglo desiti nekoliko scenarija. Da Izvršni odbor sasluša Sušića i još jednom izađe sa pričom kako Sušić ima maksimalnu podršku te mu dopusti dodatno podmlađivanje tima, s obzirom na to da je nekolicina igrača nagovijestila kako se više ne vidi u "A" selekciji.

Otkaz mu, kao što tvrdi goal.com, sigurno neće dati, ali može se desiti da Sušić na sastanku shvati kako je izgubio podršku članova IO, ali i javnosti te igrača, koji su ga javno kritikovali (Lulić). U tom slučaju, IO bi se našao u problemu koga da postavi za Sušićevog nasljednika, jer se spisak za oktobarske mečeve protiv Velsa i Belgije mora objaviti tokom naredne sedmice.

Opcija je i da se ništa ne desi i da se sve zataška. I Sušićeva izjava i Lulićeva kritika te nezadovoljstvo javnosti, odnosno da se čeka da prođu mečevi protiv Velsa i Belgije.