BIH

Ismihan Bajraktarević napustio SDP

Vijećnik u Općinskom vijeću Gornji Vakuf-Uskoplje

I. S.

18.9.2014

Član Općinskog vijeća Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Ismihan Bajraktarević istupio je iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Naime, Ismihan je u svom obraćanju javnosti Gornjeg Vakufa naveo razloge svog istupanja iz stranke.

- Od ovog momenta moja malenkost više nije član SDP-a Gornji Vakuf-Uskoplje i svoj budući rad u Općinskom vijeću Gornji Vakuf-Uskoplje obavljat ću kao nezavisni kandidat.  Ovom prilikom želim reći šta je Kantonalni odbor i Općinski odbor SDP-a učinio meni. Skidanje sa pozicije predsjednika OO SDP-a na čije sam mjesto došao legalnim i demokratskim putem. Skidanjem sa pozicije nosioca liste na lokalnim izborima 2012. godine čime sam povrijeđen i osramoćen, kako ja tako i moja porodica, naveo je Ismihan u svom video saopćenju.

On još  dodaje da SDP napušta zbog mnogih razloga, a tri su ključna.  Neslaganje sa zvaničnom politikom SDP-a, ulaskom u političke strukture  SDP-a tzv. podobnog i istrošenog političkog kadra, lica koji su mijenjali dresove i koji su nagrađivani raznim pozicijama, te naglašava da je prošlo vrijeme kad se kažnjavalo zbog iznošenja ličnog stava i sl.