NOGOMET

Hart bio uvjeren da udarac Boatenga neće u mrežu

Kasni gol njemačkog defanzivca bacio je u vodu odličnu izvedbu golmana Građana

(N. K.)

18.9.2014

Bayern je u srijedu navečer pogotkom Boatenga u 90. minuti savladao Manchester City i tako na trijumfalan način započeo ovosezonsku epizodu u Ligi prvaka. Trener Guardiola zna da je ovo samo prvi korak u ispunjenju cilja, odnosno prolaska grupe, u kojoj se uz Bavarce i City nalaze još Roma i CSKA Moskva.
 
- Imali smo puno prilika protiv jako dobre ekipe. Na početku smo imali problema s posjedom lopte, ali stvari su se poboljšale kad smo dodali četvrtog igrača u zadnjoj liniji, analiza je susreta od strane Guardiole.
 
Španski strateg znao je koliko je neugodno otvaranje nove evropske sezone:

- Rekao sam igračima prije utakmice da nisam siguran hoćemo li pobijediti, ali to nije presudno. Postojao je veliki pritisak, kojeg smo skinuli pobjedom nad Cityjem.
 
Ipak, daleko je još osmina finala.

- Odluka će pasti u posljednjem kolu grupe. To će biti posljednja utakmica protiv CSKA, zaključio je Pep.
 
Junak Boateng bio je, očekivano, oduševljen nakon susreta:

- Zabio sam u sjajnom trenutku, veliko je to iskustvo za mene, a smatram da smo odradili dobru utakmicu protiv sjajne ekipe. 

- Imali smo puno prilika, ali nismo imali sreće, pogotovo kad se Muller okliznuo kod sigurnog gola. Ovo je najteža grupa zato je bilo važno doći do tri boda, dodao je.
 
Kasni pogodak njemačkog defanzivca bacio je u vodu dotadašnju odličnu izvedbu golmana Građana Joea Harta.

- Imao sam posla sinoć, ali sve u svemu, dobro smo se branili, a imali smo i par prilika, njegovo je mišljenje, prenosi index.hr.
 
Ako je neko morao zabiti, Hartu je drago da je to njegov bivši saigrač iz Cityja:

- Jerom je sjajan momak, odlično sam se s njim slagao. Kod pogotka sam mislio da ću dohvatiti loptu ako ide u okvir ili će otići pokraj gola, no to je fudbal.