GLOBUS

Huligan napao i savladao dvije policajke, a onda se ukazao 16-godišnji junak...

Čitavu akciju zabilježile su nadzorne kamere

(F. Me.)

17.9.2014

Šesnaestogodišnji junak poput ragbijaša srušio je na pod nasilnika koji je napao dvije policajke, a potom se dao u bijeg.

Čitavu akciju zabilježile su nadzorne kamere na saobraćajnoj cesti u Brightonu. Kiya Ingham, kada je vidio kako se Bradley Jay Hughes (31) obrušio na policajke, počeo je trčati za njim te ga uskoro i sustigao, prenosi "Jutarnji.hr".

Neustrašivi mladić dobio je pohvalnicu za hrabrost i pomoć u policijskoj akciji, a kaže kako bi i sam volio postati policajac.

- Zanimalo me što se događa u policijskom automobilu pa sam zastao na 30 sekundi na autobusnoj stanici. Tada je muškarac izjurio iz auta i gurnuo na pod policajke. Bacio sam torbu u kojoj su blio tablet i mobitel, i počeo ga ganjati. Nisam razmišljao, učinio sam to instinktivno. Dok sam ga lovio samo sam se nadao da ću ga moći svladati, jer, ako je policajke odbacio kao od šale, što bi tek mogao učiniti meni. Nakon što su ga uhvatile, uperio je prst u mene i zaprijetio 'zapamtio sam ti lice'. Bio je agresivan i psovao mi, no tada je stiglo pojačanje i odveli su ga.

Dvije policajke uhvatile su Hughesa zbog nasilja u porodici 10. aprila, a potom je zaradio dodatnih 100 sati rada za opće dobro zbog napada na policiju.