BIH

Umjesto obećane države za pet politika, dobili smo državu za tri čovjeka - Bakira, Zlatka i Dodika

Skupovi SBB-a u Tešnju, Maglaju i Zavidovićima

Redakcija

17.9.2014

U dupke punoj dvorani Doma kulture u Zavidovićima, gdje 520 sjedećih mjesta uopće nije moglo zadovoljiti potrebe žitelja ovoga grada da podrže SBB, večeras je vladala pobjednička atmosfera.

Moćan program

U njoj je provijavala samo jedna misao i kolektivni stav - kazniti vlast SDA i SDP-a što je uništila drvoprerađivačku industriju ovog kraja i što je od superuspješnih kompanija napravila ekonomske mrtvace.

Tragično je da SDP "Krivaju" želi spasiti tako što iz Sarajeva u nekadašnji privredni gigant šalje svog podobnog direktora kojem je jedina referenca da je prije toga uništio sarajevsku "Skenderiju", čulo se na skupu.

Opću podršku dobio je Šemso Saletović, kandidat iz Zavidovića za državnu SBB-ovu listu, koji je podržao SBB u nastojanjima da budu rasvijetljena sva politička ubistva i zatražio da napokon budu otkrivene ubice uglednog čovjek iz ovog kraja, Hadima Hotića.

Kandidati SBB-a istakli su da ova stranka ima moćan program izlaska zemlje iz ekonomske, političke i socijalne krize.
 
Prije veličanstvenog skupa u Zavidovićima održani su i vrlo posjećeni skupovi SBB-a u Tešnju i Maglaju.

- Prije četiri godine SDA i SDP su građanima BiH obećali državu za čovjeka, državu za pet uspješnih politika, od zdravstva do ekonomije, zapošljavanja i razvoja, a sada smo dobili katastrofu i državu za tri čovjeka - Bakira Izetbegovića, Zlatka Lagumdžiju i Milorada Dodika - rekao je u Tešnju Nasir Beganović, nosilac SBB-ove liste za Federalni parlament iz ZDK.

Drugi govornici u velikoj sali Centra za kulturu, uključujući i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, istakli su da je Tešanj zarobljeni grad od pojedinaca iz vrha SDA.

U Maglaju je iskazana izuzetna ogorčenost na Nikšićevu vladu i vlast SDA i SDP-a, koja je Maglaj potpuno zaboravila nakon katastrofalnih poplava. Zato SDA i SDP moraju 12. oktobra otići i brigu o narodu prepustiti sposobnijima, radišnijima i poštenima, zaključeno je na skupu.

Više govornika

U sva tri grada, osim predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, govorili su i Mirsad Isaković, nosilac državne liste SBB-a, Nasir Beganović, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK.

Među govornicima su bili i predsjednik OO SBB-a Maglaj Muhamed Hrnjić, Nermin Kadrić, kandidat SBB-a za Skupštinu ZDK, Nermina Krzić, kandidatkinja za Parlament FBiH, predsjednik OO SBB-a Tešanj Muris Hrnjić, Fahrudin Smajić, kandidat na kantonalnoj listi, te predsjednik OO SBB-a Zavidovići Rasim Muharemović i Sabina Turković, kandidatkinja na listi za Skupštinu ZDK.

Kako su pljačkali "Krivaju"

Jedan od govornika posebno je istakao kako je opljačkana "Krivaja". Onaj ko je opustošio ovaj nekadašnji gigant, na Crnogorskom primorju prodao je 47 dunuma zemlje s imovinom ove kompanije za 900.000 KM, a odmah potom isto to prodao je za 18 miliona eura!