NOGOMET

Furiozan start Porta i Pjanićeve Rome, Chelsea razočarao, Bayernu derbi

Susreti grupa E, F, G i H Lige prvaka

F. Me.

17.9.2014

Pjanićeva Roma i Porto počeli su furiozno Ligu prvaka, dok su Barcelona i Bayern ostvarili minimalne pobjede u večerašnjim susretima Lige prvaka. Četiri meča završena su bez pobjednika, a najveće iznenađenej priredio je Schalke koji je uspio izvući bod kod Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Londonska ekipa pod vodstvom Jose Mourinha ima impresivan start u Premier ligi, ali je u Evropi odmah u 1. kolu zaustavljena od gostiju iz Njemačke. Chelsea je poveo preko Fabregasa, da bi Huntelaar izjednačio u 62. minutu.

Porto je odigrao jednu od najboljih svojih utakmica u Ligi prvaka. Savladali su Bate Borisov sa visokih 6:0, a posebno se istakao Yasine Brahimi koji je postigao hat-trick.
 
 
Roma za koju je od prve minute nastupao naš reprezentativac Miralem Pjanić očitala je pravu nogometnu lekciju ruskom CSKA. "Vučica" je slavila sa 5:1 i tako dala do znanja favorizovanom Bayernu i Cityju da neće biti samo nijemi posmatrač u grupi E.
 

U derbiju večeri između Bayerna i Manchester Cityja istakli su se čuvari mreža na obje strane, ali je Joe Hart posebno bio impresivan na golu gostiju. Englez je imao svoju noć, pa su Bavarci slavili sa minimalnih 1:0. Inače, naš Edin Džeko je odigrao vrlo dobra susret, imao je nekoliko šansi, a zamijenjen je u 74. minutu.

Barcelona je "jedva" uspjela savladati APOEL Nicosiju koji su postavili "bunker" na Nou Campu. Ipak, odbrana gostiju je popustila u 28. minutu kada je povratnik u prvi sastav Gerard Pique pogodio mrežu Kiprana.