CRNA HRONIKA

Rambova djevojka otkrila njegove posljednje riječi: "Čekam te, živote moj"

Dragane Đorojević iz Istočnog Sarajeva za "Avaz"

M. DEDIĆ

17.9.2014

Na zahtjev Tužilaštva USK danas je Kantonalni sud u Bihaću odredio jednomjesečni pritvor P. D. iz Prijedora koji je jučer uhapšen zbog sumnje da je jedan od saučesnika u likvidaciji Nedžada Kličića Ramba u caffe baru “Gold” kod Cazina.  

U redakciju "Avaza" stigla je i poruka izvjesne Dragane Đorojević iz Istočnog Sarajeva.

- Ne objavljujete istinu za ubistvo... Ja sam bila s Rambom 24 sata i znam sve - napisala je djevojka.

Pokušali smo preko njenog profila na Facebooku stupiti u kontakt s njom. Dragana se jučer javila s nekoliko SMS-ova i zamolila da je zovemo poslije podne. No, na naše pozive nije odgovarala.

- Mnogo je toga neispričanog. Ja sam ga poznavala veoma dobro. Posljednjih pet mjeseci proveo je uz mene skoro non-stop - pisalo je u prvoj poruci djevojke likvidiranog Nedžada Kličića.

Otkrila je i zanimljiv detalj, da je Rambo u kafe baru "Gold" čekao upravo nju, ali da je zakasnila samo 30 sekundi, kako je napisala.

Posljednje riječi

- Zamislite koje ironije - posljednje njegove riječi upućene meni bile su: "Čekam te, živote moj" - otkrila je Dragana Đorojević.

Njen FB profil u dane likvidacije njenog voljenog čovjeka i nakon toga posvećen je Nedžadu Kličiću Rambu.

- Sinoć si rekao da sam ja tvoj život... Moj život je stao s tvojim... Čekao si me. Zakasnila sam samo jednu minutu... Da sam bar došla, možda bismo otišli zajedno - napisala je Dragana Đorojević 20 sati nakon ubistva Nedžada Kličića i ubrzo dodala da "tvoj posljednji dah na usnama zaboraviti nikad neću...".

Prodao Mercedes

U jednom od SMS-ova Dragana je napisala da je njen ubijeni momak prodao Mercedes da bi platio 36.500 KM za godinu zatvora.

- Da je otišao u taj zatvor, možda bi i sada bio živ - konstatirala je Dragana Đorojević.