NOGOMET

Tokom meča izbila tuča između navijača Igmana i Sarajeva, četiri osobe hospitalizirane

Neredi u Konjicu

Redakcija

17.9.2014

Utakmica između Igmana i Sarajeva u okviru Kupa BiH koja se igra u Konjicu bila je prekinuta zbog tuče navijača.

Kako saznaje "Avaz" od reportera s lica mjesta, u tuči je povrijeđen policajac, nakon čega je sudija donio odluku da se susret prekine.

Naime, meč je prekinut kod rezultata 0:1 za gostujuću ekipu. Navodno, prekid se dogodio nakon što su se domaći i gostujući navijači potukli na Gradskom stadionu, nakon čega je glavni sudija Goran Paradžik (Ljubuški) odlučio povući ekipe s terena u 49. minuti.

Novinar "Avaza" koji se nalazi na licu mjesta javlja da je prekid trajao više od 25 minuta. Prema posljednjim informacijama u tuči su teže povrijeđeni navijač Sarajeva i dva gledaoca  sa tribina. Također, u tuči je lakše povrijeđen i jedan policajac.  

Po informacijama koje smo dobili u Hitnoj službi Opšte bolnice Konjic, nakon incidenta na utakmici u ovu službu stigla su četiri pacijenta.

igman-sarajevo-incident22

- Svi su zadobili povrede glave, a nakon obrade pušteni su kući - kazano nam je u Hitnoj službi Opšte bolnice Konjic. Jedan od povrijeđenih je policajac.

Nakon prekida  od preko 25 minuta utakmica je nastavljena.

Podsjetimo, i danas je dvadesetak navijača Fudbalskog kluba Sarajevo koji su krenuli u jutarnjim satima vozom u Konjic na utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH također izazvalo incident kada su napali konduktera koji im je zatražio vozne karte, a koje nisu imali. Navijači su potom kamenovali željezničku stanicu.

- Navijači Sarajeva koji su krenuli u Konjic na utakmicu izbačeni su iz voza u Hadžićima, a razlog je taj što nisu imali vozne karte. Nakon što su izbačeni, navijači su kamenovali autobus koji se saobraćao na relaciji Ilidža-Tarčin - kazao je ranije danas za "Avaz" dežurni operativac MUP-a KS.

Po napuštanju voza navijači su se uputili pješke putem M-17, u mjestu Dupovci navijači su kamenovali GRAS-ov autobus u pokretu koji je saobraćao na relaciji Ilidža-Tarčin. Ovom prilikom na autobusu je razbijeno bočno staklo.

Nakon ovog incidenta u policijsku stanicu u Hadžićima pozvan je E. B. 1995. godište na informativni razgovor nakon čega je pušten.

igman-sarajevo-incident33