BIH

Yarn Bombing BiH na Maratonu na iglama

Ovog vikenda u Rijeci

Autor:A. Š.

17.9.2014

Od petka do nedjelje u Rijeci će biti održan Maraton na iglama u organizacije  Queer Sport Split, qSPORT (Zagreb), Art Radionica Lazareti (Dubrovnik) i Prostor Plus, na kojem učestvuje i grupa Yarn Bombing BiH.

Maraton je edukativnog karaktera, a glavni cilj je pokretanje nove lokalne grupe uz educiranje polaznika i polaznica kako i na koji način kukičati, te kako te radove implementirati u javni prostor.

Projekt “Maraton na iglama”  ima za cilj povećati vidljivost rekontekstualiziriranim tradicionalnim aktivnostima kao što su pletenje i kukičane, upoznati zainteresiranu javnost o neagresivnim komunikacijskim mogućnostima tih tehnika u javnom prostoru grada, umrežiti grupe i pojedince koji pletenjem i kukičanjem izražavaju kritički stav prema društvenoj stvarnosti, te povezati ih sa sličnim grupama u široj regiji kroz gostovanje grupe Yarn Bombing BiH.

Cjelokupni program završava izložbom na kojoj će u Zagrebu biti predstavljeni materijali sakupljeni tokom  svakog pojedinačnog Maratona na iglama, s naglaskom na intervencijama u javnom prostoru gradova.