NOGOMET

UEFA ne prašta: Sarajevo navijači koštali 20.000 eura

Stigla još jedna "čestitka"

(N. K.)

17.9.2014

Iz Evropske fudbalske federacije na adresu Fudbalskog kluba Sarajevo stigla je još jedna "čestitka". Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine kažnjen je od UEFA-e sa 8.000 eura.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije kaznila je FK Sarajevo sa 8.000 eura zbog, kako se navodi u obrazloženju kazne, paljenja šalova Borussije M'Gladbach od strane navijača bordo tima na susretu 4. pretkola Evropa lige igranom u Njemačkoj.

Tako će FK Sarajevo, s obzirom da ga je Disciplinska komisija UEFA-e kaznila s 12.000 eura zbog slabe prohodnosti na tribinama prilikom domaćeg susreta sa Atromitosom, na račun evropske kuće fudbala staviti 20.000 eura, piše sportsport.ba.

Treba dodati da će UEFA ustvari FK Sarajevo odbiti 20.000 eura od očekivanih novčanih sredstava zarađenih u Evropa ligi koja se isplaćuju u decembru i to ako naš predstavnik prođe UEFA-in monitoring. U slučaju da do toga ne dođe, odnosno da FK Sarajevo ne prođe UEFA-in monitoring, onda će naš klub na račun UEFA uplatiti 20.000 eura.