BIZNIS

U Bijeljini otvoren 13. Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2014"

Promocija iz oblasti agrara

E.M.

17.9.2014

U Bijeljini je danas otvoren tradicionalni, trinaesti po redu Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2014". Sajam, na kojem učestvuje oko 150 izlagača iz BiH, regiona i Evrope, otvorio je Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS, koja je, uz Grad Bijeljina, pokrovitelj ove manifestacije.

sajam-poljoprivrede-stevo-mirjanic

Stevo Mirjanić

U svom obraćanju Mirjanić je istaknuo doprinos ovog sajma unapređenju proizvodnje, prodaje i prometa, kako u našoj zemlji, tako i u regionu.

Osim značajnih predavanja i savjetovanja za poljoprivrednike i stručnjake u oblasti poljoprivrede, Međunarodni sajam "Interagro" u Bijeljini ove godine će biti u znaku saradnje zemalja okruženja u slivu rijeke Save, ekonomske regije sa 15 privrednih komora Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

U okviru trodnevne manifestacije predviđeno je nekoliko predavanja i promocija iz oblasti agrara koje će održati eminentni stručnjaci, a kako se očekuje, nove ideje trebalo bi da naznače pravce razvoja agrara, odnosno unapređenja konkurentnosti u ovoj oblasti proizvodnje i trgovine, što je hronični nedostatak naše poljoprivrede u odnosu na zemlje regiona i Evrope.

sajam-poljoprivrede-interagro