ZDRAVLJE U KUĆI

Fitnes dan u Tuzli: Treniralo više od 2.500 učesnika

Cilj je bio inspirisati što veći broj ljudi

A. A.

17.9.2014

U Sportskom, kulturnom, privrednom centru "Mejdan" u Tuzli jučer je održan "Fitnes dan", koji je privukao više od 2.500 učesnika. Cilj je bio inspirisati što veći broj ljudi, da žive aktivnije i da se bave različitim fizičkim aktivnostima.

Učesnicima su na raspolaganju bili stručni timovi za mjerenje kondicije prije, i nakon treninga kao i osoblje koje je, kroz radionice, usmjeravalo učesnike na aktivnosti usklađene s njihovim potrebama i mogućnostima.

- Radničkom sportskom društvu "Sloboda" Tuzla čast je predstaviti javnosti sve naše klubove, prezentirati naše uspjehe, mogućnosti, sportiste i stručni kadar, ali i mogućnosti koje nudimo za sve koje žele da se bave sportom i žive aktivno-izjavio je Aid Berbić, predsjednik UO RSD "Sloboda" Tuzla.

Cjelodnevni program, posebno kreiran za ovaj sportski događaj vodili su stručnjaci Fakulteta za sport i tjelesni odgoj iz Tuzle.

- Današnji događaj za mene je nešto novo u Tuzli obzirom na to da prije nije prisustvovao ovako veliki broj mojih kolega iz drugih škola. Bila bih veoma sretna kada bi se ovakve aktivnosti češće organizovale - kazala je Meliha Redžić, učesnica Fitnes dana.

Inače, Fitnes dan organizirala je kompanija "Coca-Cola" u saradnji sa Općinom Tuzla i RSD "Sloboda".

fitnes-dan2