PUTOVANJA

Prvi i jedni hotel koji doslovno pluta Indijskim okeanom

Za ovaj luksuz će vam trebati malo više novca i vremena

(A. Sm.)

17.9.2014

Jeste li znali da s malo više novaca i vremena možete ostvariti svoj dugo željeni san - spavati usred Indijskog okeana okruženi plavim prostranstvom i morskim bićima u prirodnom okruženju? Donosimo vam par zanimljivosti o prvom i jednim hotelu koji doslovno pluta Indijskim okeanom!

podvodni-hotel-2

Cijeli rezort je koncipiran na tome da svojim posjetiteljima pruža što je više moguće uvida u podvodni život koraljnog grebena na kojem se nalazi. Tako su arhitekti došli na ideju da u pojedinim sobama stvore podzemni dio u kojem će posjetitelji moći uživati u predivnom podvodnom životu i uz to se dobro naspavati.

Naravno ako budete mogli zatvoriti oči od ljepote koja vas okružuje.

podvodni-hotel-3

Sobe su dovoljno udaljene jedna od druge tako da se iz jedne ne vidi u drugu. Hotel je dizajnirao Mikael Genberg iz Švedske kompanije Genberg podvodni hoteli koja je specijalizirana za izgradnju hotela ispod vode.

Ovdje se radi o apartmanima koji su u potpunosti izrađeni od drveta, a imaju prozore na razini mora, u ravnini s morem i ispod površine mora.

podvodni-hotel-1

Pravo mjesto za udaljiti se od posla i opustiti se stopljen s prirodom - zamislite buđenje kada shvatite da vam veliki morski pas dahće na prozoru spavaće sobe, piše Punkufer.hr.

podvodni-hotel-5

Još par informacija o ovom mjestu:

  1. Ovaj hotel je kreirao i osmislio tim iz švedskog Otter Inna.
  2. Podvodna soba je smještena negdje na pola puta između Zanzibara i obale Tanzanije.
  3. Cijeli objekt nije pretjerano velik te se sastoji samo od sobe koja pluta morem i ulazi puna četiri metra u dubinu okeana.
  4. Spavate okruženi životinjama podmorja.
  5. Voda oko sobe je po noći veoma mirna i gotovo ne čujete ni jedan zvuk.
  6. Cijena ove sobe je vrtoglavih 750 američkih dolara po noćenju za dvokrevetnu sobu (po osobi) ili 900 za jednokrevetnu sobu.