GLOBUS

Britanske turiste na tajlandskoj plaži ubio njihov prijatelj

Policija smatra da će rezultati DNK testa razriješiti slučaj

Fena

17.9.2014

Glavnim osumnjičenikom za ubistvo dvoje turista na Tajlandu smatra se jedan britanski državljanin i uskoro će biti uhapšen. Prachum Ruangthong, šef policije na tajlandskom otoku Koh Tao, rekao je kako vjeruje da je upravo Britanac ubica Hannah Witheridge i Davida Millera, dvoje turista čija su tijela pronađena na plaži na Koh Tau u ponedjeljak ujutro, piše Telegraph.

Policija kaže kako će do večeras sve biti razjašnjeno, jer će stići rezultati DNK testa napravljenog na uzorcima kose pronađene u ruci Hannah Witheridge.

VEZANA VIJEST: Par na plaži ubijen motikom, djevojka silovana

Tijela 24-godišnjeg Millera i 23-godišnje Witheridge pronađena su na plaži Sairee, a smatra se da su ubijeni motikom između jedan sat ujutro, kad su napustili noćni klub na plaži, i šest sati ujutro kad su njihova tijela pronađena 200 metara dalje na plaži. Otočani koji su pronašli tijela kažu kako je par zadobio zastrašujuće ozljede, uključujući i teške ozljede lica.

U srijedu ujutro, 48 sati nakon pronalaska tijela, činilo se kako su istražitelji usmjerili svoju pažnju na neidentificiranog muškarca uhvaćenog sigurnosnom kamerom kako bježi s mjesta događaja.

Međutim, šefovi policije nešto kasnije objavili su kako je sumnjivac Britanac koji je napustio otok nedugo nakon ubistva. Trenutno se nalazi u Bangkoku pod nadzorom, iako još nije službeno uhapšen. Šef policije u Bangkoku nije želio reći ime sumnjivca, ali je potvrdno odgovorio na pitanje radi li se o prijatelju Davida Millera.

Phuket Wan Tourism News piše kako su Davidovi prijatelji, za koje se pretpostavlja da su Christopher Ware i njegov brat Jimmy Ware, zaustavljeni na međunarodnom aerodromu u Bangkoku dok su pokušavali napustiti zemlju, prenosi Index.hr.