NOGOMET

Moram pobjeđivati, jer će me opet prozivati Ćiro, pederu!

Miroslav Blažević, trener Zadra, ponovo briljira

E. MUHAREMAGIĆ

17.9.2014

Kakvom to energijom isijava Miroslav Ćiro Blažević. I to u 80. godini. Vitalni trener svih trenera ponovo je u sedlu. Neustrašivo jaše sada Zadrom, u kojem je, nakon košarkaške, zavladala nogometna euforija.

Pušić i Pešić

I to su, sasvim sigurno, Ćirine zasluge. Na zadarskim Stanovima okupilo se skoro 3.000 gledalaca. Deklasiran je Slaven Belupo sa 4:0. Ćiro još nije upoznao sve igrače i njihova imena. To je i priznao za naš list nakon pobjede.

4:0 Ćiro ostvario pobjedu debitirajući na klupi Zadra

- Cijelu noć sam razmišljao da li staviti Pušića ili ne i odlučio da mora igrati. Baš sam pogodio. Bio je najbolji na terenu - rekao je Ćiro Blažević nakon utakmice.

Pitali su ga kakav mu je bio Pešić.

- Pešić? Pa sada sam rekao da je bio dobar. Aha, Pešić, ne Pušić? Ma i on je bio dobar, ne znam im još ni imena. Kratko sam tu - rekao je Ćiro i dodao:

- Moram nadograditi momčad i pobjeđivati, jer će opet biti Ćiro, pederu.

Zadar je s istim igračima, ali pod Ćirinom palicom, igrao sasvim drugačije. I znatno bolje. Ćiro je trenerski mag, neuništivi, rođeni pobjednik, poseban.

Tako je bilo nedavno i u Tuzli, kada je vodio Slobodu. Ako ništa, bar su ljubitelji fudbala u ovom gradu imali tu privilegiju da gledaju i upoznaju čovjeka visokih vrijednosti.

Njegova Sloboda

Ćiro je uspio probuditi uspavani Zadar, baš kao što je bio slučaj sa Slobodom. Kaže da ga prijatelji iz Tuzle stalno zovu, brinu se i prate njegov put.

- Kako naša Sloboda. Kako igraju, hoće li se izvući. Vidim da su izgubili. Ah, valjda će biti bolje? Meni je, zaista, bilo lijepo u Tuzli. Dragi su mi ti svi ljudi. Pozdravite ih sve - rekao je Ćiro.