NOGOMET

Enrique poželio Realu da izgube sve utakmice!

Kakvo rivalstvo Barcelone i Madriđana

E.M

17.9.2014

Real Madrid je efektnom pobjedom od 5:1 započeo odbranu trofeja iz Lige prvaka, a u Madridu je stradao Basel. S druge strane, Barcelona tek večeras otvara sezonu u Ligi prvaka sa Apoelom, a zanimljivu izjavu španskim novinarima dao je Luis Enrique, trener Katalonaca.

- Želim da moj tim igra najbolje utakmice što može, dok me ostale više-manje i ne interesuje. Nema smisla da se lažemo. Želim da Real Madrid izgubi svaku moguću utakmicu. Ipak, mi ćemo gledati samo sebe i cilj je da imamo što uspješniju sezonu – rekao je na redovnoj press konferenciji uoči večerašnje utakmice strateg Barcelone.

Sama izjava trenera Barcelone jasno oslikava kakvo zapravo vlada rivalstvo, pa i mržnja dva najveća španska, pa možda i evropska kluba. Zanimljivo je i to da je Luis Enrique za Real Madrid nastupao od 1991. pa sve do 1996. godine i da je u tom periodu za Real odigrao 213. utakmica, pritom postigavši 18. golova. Nakon toga je prešao u Barcelonu u kojoj je i završio igračku karijeru, a kao trener je ljetos stigao u ovaj klub.