BIH

Općina i Direkcija za puteve više puta kasnili s uplatama

Radovi u ulici Adema Buča traju tri godine

Dž. ČOLAK

17.9.2014

Radovima u novogradskom naselju Buča Potok nikad kraja. Zbog stalnog pucanja dotrajalih cijevi, radnici firme „Orman" svakodnevno imaju probleme tokom rekonstrukcije ulice Adema Buča.

Uskoro isplata

Bedrija Hadžić, direktorica gradnje, kaže da su se radovi odužili jer rade po prijemu sredstava, a i vremenske neprilike su problem. Dodaje da su u tri godine, koliko traje rekonstrukcija, Općina Novi Grad i Direkcija za puteve KS više puta kasnili s uplatama, što je usporavalo radove.

Nova trava

U obilasku naselja radnike smo zatekli kako montiraju cijevi, što otežava kretanje i vozačima i pješacima. S druge strane, u blizini „Zraka" sade novu travu na dječijem igralištu.

- Uskoro bi nam trebali isplatiti i posljednju sumu za završetak radova, a u pripremi su i ugovori za asfaltiranje ulice do preduzeća „Zrak" - dodaje Hadžić.

Stanovnici ovog naselja kažu da se već tri godine bore s neredovnim prijevozom, prašinom, blatnjavom i neprohodnom ulicom. Zlatko Langof, građevinski stručnjak, smatra da se na gradilištima mora više i brže raditi.

Danju i noću

- Nije krivo loše vrijeme ako se radi kako treba. Radnici čekaju isplate finansijera koje često kasne, zbog čega propadaju radovi. Raditi se mora i danju i noću da bi ishod bio pozitivan - kaže Langof.