BIH

Manifestacija humanitarnog karaktera

Tuning Show u Vitezu

E.R.

17.9.2014


Grad Vitez je bio domaćin Tuning Show manifestacije, koja se održala na platou ispred Gradske sportske dvorane u Vitezu.
Organizatori ove manifestacije su bili „ZeTuning“ iz Zenice i udruženja „Izvor mladosti“ iz Viteza, koji su viteškoj publici ponudili dobru zabavu.
Učesnici su bili izlagači iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koji su se predstavili sa svojim automobilima i motorima, a najviše njih je bilo upravo iz srednje Bosne.

Vlasnici ovih automobila su svakog zainteresovanog upoznali sa svojim ljubimcem, te im u kratkim riječima prezentovali svoj dosadašnji rad, a ispred nekih automobila su bili i osvojeni pehari sa nekih ranijih izložbi.
Tuning Show je imao i dozu humanitarnog karaktera te je sav prihod od ulaznica i prodatog pića i hrane bio namjenje za liječenje teško oboljelog Admira Đelilovića iz Viteza, kojem je hitno potrebna transplatacija jetre u nekoj od evropskih klinika.

Admir i njegova porodica još uvijek čekaju povratne informacije sa klinika iz Zagreba, Beograda, Istanbula, i još nekoliko klinika na koje su poslani nalazi, kako bi se utvrdio tačan iznos koji je potreban za liječenje, a prema riječima njegovog brata Asmira Đelilovića biće potrebno oko 200 hiljada mraka.

- Veliko hvala svim mojim prijateljima, posebno iz Viteza, Zenice, Žepča, Sarajeva, Novog Travnika,Bosanskog Petrovca, Bugojna ,a i svim ostalim iz cijele Bosne i Hercegovine koje poznajem, koji me također zovu i daju mi podršku ka bržem ozdravljenju - rekao je Admir koji je ponosan na svoje zemljake.

Ako želite pomoći, to  možete učiniti i uplatom novčanih sredstava na sljedeće žiroračune u BBI banci:

141 436 1320 0201 31 (Admirov račun)
141 060 0009 0971 35 (Račun Udruženja Đerđef)

Za uplate iz inostranstva:
BA391-141435531-0004309