BIH

Procijenjena šteta na 60.000 KM

U srbačkom selu Nozicko izgorjela adventisticka crkva

Lj. K.

17.9.2014

Zbog oštećenih elektroinstalacija za vrijeme olujnog nevremena došlo je do požara u potkrovlju adventističke crkve u Nožičkom koji se potom proširio na čitav objekat.Srbački vatrogasci lokalizovali požar a šteta je procjenjena na oko 60.000 maraka.

Za vrijeme olujnog nevremena koje je zahvatilo srbačko selo Nožičko ,došlo je do rušenja jednog stabla na krov hrišćansko-adventističke bogomolje u ovom selu koje je oštetilo limeni krov, nakon čega je došlo do fizičkog oštećenja elektro-instalacija i izbijanja požara. Požar je prethodne noći primjetio mještanin Nenad Malbašić i odmah o tom obavjestio TVJ Srbac čiji su pripadnici uspjeli lokalizovati požar.

- Zahvalan sam srbačkim vatrogascima koji su uspjeli ugasiti požar i sprječiti da se prenese na susjedne objekte.Šteta je procjenjena na oko 60.000 maraka i o svemu je obavještena Policijska stanica Srbac i Okružno tužilaštvo Banjaluka - rekao nam je sveštenik Bojan Topić i dodao da je zgrada adventističke crkve u Nožičkom podignuta prije 100 godina i da je jedna od najstarijih u Bosni i Hercegovini.

Adventistički sveštenik Topić odbacuje svaku sumnju o podmetanju požara jer pripadnici ove crkve godinama žive u dobrim odnosima sa pripadnicima pravoslavne crkve u ovom selu.