OSTALI SPORTOVI

Irmela Peranović osvojila prvo zlato za BiH na specijalnoj olimpijadi

Prvo mjesto u plivanju na 25 slobodno

Fena

17.9.2014

Bosna i Hercegovina osvojila je prvu zlatnu medalju na Specijalnoj olimpijadi u Anwerpu.

Najsjajnijim odličjem okitila se Irmela Peranović koja je osvojila prvo mjesto u plivanju na 25 slobodno.

Osim Irmele Peranović u finalu je nastupio i Miro Vasić koji je na 25 m slobodno osvojio četvrto mjesto te za pet stotinki ostao bez bronzane medalje. 

Prvi nastup u disciplinama 100 leđno i 200 m leđno imao je Zlatan Horo koji je u obje discipline osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama.

- Irma Peranović je odlično plivala. Nakon preliminarne trke potajno sam se nadao da će osvojiti jednu od medalja, što se i obistinilo. Njenoj sreći nije bilo kraja na ceremoniji dodjele medalja i to je ono što ovi sportisti zaista i zaslužuju - rekao je selektor plivačke reprezentacije Specijalne olimpijade BiH Samir Halilović.

- Miro Vasić je također zaslužio jednu od medalja jer je plivao svoje najbolje vrijeme, ali takav je sport. Njegovo četvrto mjesto je odličan rezultat ali ostaje velika žal za medaljom - dodao je.

Na sportska borilišta izašli su i Irma Juhić i Damir Rimac koji su u finalu stonoteniskog turnira u dublu osvojili četvrto mjesto. Rimac i Juhić očekuju finalni nastupi u pojedinačnim konkurencijama. 

Kad su u pitanju nastupi atletičara danas su na programu finalni nastupi Nihade Buljubašić na 100 m, Admira Ašćerića i Mersada Redžića na 200 m te Kristine Klačar u skoku udalj.