NOGOMET

Petarda Kraljeva u Madridu, ludnica na Anfield Roadu uz prvijenac Marija Balotellija

Igrani prvi susreti grupe A, B, C, D Lige evropskih prvaka

A. Vr.

16.9.2014

Veliko iznenađenje Grupe A viđeno je u Grčkoj jer je Olympiakos večeras sa 3:2 savladao Atletico Madrid.

Jorgandžije su bile veliki favoriti u pvom meču ali su i pored toga doživjeli poraz. Poveli su domaći golom, Masaukua u 13. minuti. Samo deset minuta kasnije Afellay postiže gol za 2:0. U 38. minuti Mario Mandžukić postiže gol za 2:1, a 3:1 postavio je Mitrouglu u 73. minuti meča. Konačnih 3:2 postavlja Griezmann u 87. minuti.

Stara dama iz Torina novu sezonu lige prvaka otvorila je pobjedom protiv Malmoa. Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, igrači Juventusa su dominaciju na terenu krunisali golom u durgom poluvremenu. Mrežu gostiju pogodio je Carlos Tevez na asistenciju Asamoaha u 58. minuti meča. Drugi gol za Juventus djelo je ponovo Carlosa Teveza. Igrala se 90. minuta meča.

Večeras su igrani prvi susreti grupe B Lige evropskih prvaka u kojima su favoriti očekivano slavili, madridski Real je deklasirao Basel dok je Liverpool na svom terenu znatno teže slavio protiv Ludogoretsa.

Ekipa Real Madrida već u 14. minuti dolaze u vodstvo i to autogolom Suchya da bi nakon tačno pola sata igre Gareth Bale majstorski savladao golmana Basela.

U narednom napadau za Real Madridr je pogodio i Cristiano Ronaldo, a u 37. minuti pogodio je i novajlija u redovima Kraljeva James Rodriguez da bi minutu poslije Gonzales postavio rezultat prvog dijela. Konačan rezultat utakmice postavio je Benzema u 80. minuti susreta na asistenciju Ronalda.

U drugoj utakmici ove grupe Liverpool je teže od očekivanog na svom terenu slavio protiv Ludogoretsa, rezultatom 2:1.

Za razliku od Reala, koji je Basel s lakoćom riješio, Liverpool se na Anfieldu mučio sa Ludogorecom. Bugarski prvak je uspio da osvoji veliki bod. Redsi su imali na desetine šansi, da bi tek u 82. minuti Balotelli pogodio mrežu gostiju za olakšanje domaćih navijača i igrača.

Međutim, rezervista David Abao je utišao Anfield u 90. minuti, pogodivši za 1:1.

Ruski Zenit je u Lisabonu gostovao Benficia, a rasprodani portugalski div poražen je na svom Da Lužu sa 2:0. Poveo je gostujući sastav nakon samo pet minuta igre, kada je Brazilac Hulk matirao Artura. Upravo je brazilski golman dobio direktan crveni karton u 18. minuti.

Danny je ubacio iz kornera u 22. minuti, Axel Witsel je glavom zahvatio loptu, koja je prošla gol-crtu, pa je opravdano sudija pokazao na bijelu tačku.

Benfica s igračem manje nije uspjela da parira Zenitu, koji je utakmicu mirno priveo kraju i osvojio vrijedne bodove na startu grupne faze.

 

 

Zanimljiv meč odigrali su u Kneževini Monaco i Bayer Leverkusen, u čijem sastavu je svih 90 minuta igrao bivši bh. reprezentativni kapiten Emir Spahić. Francuzi, koji su ovog ljeta ostali bez glavnih zvijezda, Radamela Falcaa i Jamesa Rodrigueza, uspjeli su doći do pobjede.

Joao Moutinho je u 61. minuti postigao pogodak koji je bio koban za Apotekare.

Derbi današnjeg programa na Signal Iduna Parku pripao je Borussiji bez većih problema. 

Nakon nekoliko prilika u prvom poluvremenu, koje nisu urodile plodom, Borussija je do vodstva stigla u samom finišu prvog dijela. Mrežu gostiju iz Londona je pogodio Ciro Immobile za prednost Milionera od 1:0 na poluvremenu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su udvostručili prednost. Veliku grešku odbarane Arsenala kaznio je Pierre-Emerick Aubameyang za prednost od 2:0.

Galatasaray je u Istanbulu uz dosta sreće osvojio bod protiv Anderlecha(1:1)

Vodećii gol na ovom susretu postigao je Dennis Praet u 52. minuti, a ovaj susret je pružio i nekoliko zaista velikih prilika, a Burak Yilmaz je u prvoj minuti nadoknade izjednačio na konačnih 1:1.