NOGOMET

"Manje popularan" klub iz Liverpoola dobija novi stadion

"Karamele" su na Goodisonu igrale još od 1892. godine

(F. Me.)

16.9.2014

Fudbalski klub Everton i gradsko vijeće Liverpoola objavili su da razgovaraju o izgradnji novog stadiona oko milju udaljenog od Goodison parka.

"Karamele" su na Goodisonu igrale još od 1892. godine, a predsjednik kluba Bill Kenwright da su svi u klubu uzbuđeni zbog prilike da izgrade nov stadion.

"Veoma je uzbudljivo što imamo priliku da obezbijedimo lokaciju za novi stadion. Veoma dugo pokušavamo da izgradimo novi stadion, a to što je lokacija tako blizu u srcu naše zajednice je samo bonus", rekao je Kenwright.

Everton trenutno igra na Goodison Parku koji prima nešto manje od 40,000 posjetilaca, a gradonačelnik Liverpoola Joe Anderson je istakao da je izgradnja novog stadiona sjajna šansa za razvoj grada.

„Veoma sam zadovoljan što otvaramo ovu uzbudljivu mogućnost za sjeverni deo Liverpoola. To je dio grada kome su potrebna velika ulaganja, a ovo je projekat koji to može da obezbijedi na najbolji način“, rekao je Anderson.

Uprava Evertona je počela da razgovara sa lokalnim stanovništvom, a zvanični prijedlog projekta se očekuje u narednih godinu dana, Prethodni planovi Evertona da izgradi stadion van gradskog jezgra Liverpoola u obližnjem Kirkbyju bili su žestoko kritikovani od strane navijača.