BIH

Fondacija “Hastor” stipendira 90 učenika i studenata iz Bosansko-podrinjskog kantona

Goražde: Potpisani ugovori o stipendiranju

Al. B.

16.9.2014

Roditelji, direktori i predstavnici Fondacije “Hastor” u Goraždu su potpisali ugovore o stipendiranju učenika u školskoj 2014/2015 godini.

– Ove godine ugovor je potpisalo 18 učenika osnovnih škola sa područja Goražda. Oni primaju 100 KM svakog mjeseca tokom cijele godine. Imamo 44 stipendista srednjoškolca, koji primaju po 150 KM i 28 studenata koji imaju stipendiju u iznosu od po 250 KM. Fondacija “Hastor” prati svoje đake tokom cijele godine, tokom godina i uvijek smo tu da pomognemo i uputimo – kazao je direktor Fondacije, Ramo Hastor.

Podršku obrazovanju, u skladu sa mogućnostima pruža i Općina Goražde. - Osim stipendija, koje kao Općina dodjeljujemo, zajedno sa Fondacijom “Hastor” stipendiramo jedan broj učenika. Fondacija “Hastor” je dio ukupnog fonda kojeg koristimo u investiranju za budućnost. Osim što nastojimo obezbjediti finansijsku, pružamo i svaku drugu potporu koju Fondacija od nas očekuje – istaknula je Samira Drakovac, pomoćnica načelnika Općine Goražde.

Ovakav vid podrške obrazovanju mladih Fondacija “Hastor” pruža već dugi niz godina. U programu stipendiranja učenika širom BiH prioritet imaju djeca iz socijalno udroženih porodica.