BIH

"Bocu & Limenku daj i volontiRAJ" širom BiH

Ekološka akcija za pomoć poplavljenima

S. Ha.

16.9.2014

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II organizira humanitarno-ekološku akciju za pomoć stanovnicima Posavine, koji su izgubili imovinu u katastrofalnim poplavama.

Humanitarna akcija realizira se u okviru treće volonterske akcije mladih "72 sata bez kompromisa", a održava se od 26. do 28. septembra širom BiH.

U Sarajevu će se organizirati humanitarno-ekološka akcija prikupljanja plastičnih boca i limenki, naziva "Bocu & Limenku daj i volontiRAJ". Cilj akcije je prikupiti što više plastičnih boca ili limenki, koje će volonteri sortirati i pakirati u skladištu u zgradi Centra "Ivan Pavao II", na adresi Gatačka 18 - Švrakino selo.

Svu prikupljenu ambalažu će otkupiti i reciklirati firma Rudar Kompany iz Breze, a novac od ambalaže će se nakon akcije donirati stanovnicima sela iz Posavine.

Za građane koji žele pomoći akciju, a nemaju mogućnosti osobno donijeti ambalažu, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II osigurat će volontere koji će 26. i 27. septembra preuzimati ambalažu.