CRNA HRONIKA

U Banjoj Luci uhapšen diler heroina Dalibor Matijević

Tokom pretresa automobila pronađeno 63,5 grama smeđe praškaste materije

Ml. D.

16.9.2014

Banjalučka policija uhapsila je Dalibora Matijevića (37), kod kojeg je tokom pretresa pronađen heroin te je, nakon kriminalističke obrade, predat u Okružno tužilaštvo u ovom gradu.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, Matijević je zaustavljen u automobilu Opel.Kako se radi o osobi poznatoj po krivičnom djelima iz oblasti zloupotrebe narkotika, vozilo je pretreseno.

- Nakon legitimisanja osobe i kontrole vozila, pronađeno je oko 63,5 grama smeđe praškaste materije koja po svojim svojstvima podsjeća na opojnu drogu heroin, upakovanu u plastične vrećice, navodi se u saopštenju.

Nakon hapšenja, pretresen je i matijevićev stan, kuća i automobil te su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima zloupotrebe narkotika.

Dalibor Matijević se sumnjiči da je, zajedno sa bratom Darkom i Sašom Barišićem, nabavljao i preprodavao heroin. Darko Matijević i Barišić su uhapšeni u julu ove godine nakon što je policija u njihovom automobilu pronašla oko pola kilograma heroina. Njih dvojica se od tada nalaze u pritvoru.

Braća Matijević su od ranije poznati policiji i obojica su već odležali kazne zatvora zbog dilanja droge.