LJEPOTA I MODA

Masaža, proteini i ulja potaknut će rast kose

Pravilno češljanje potiče cirkulaciju

(J. Be.)

16.9.2014

Pravilno češljanje potiče cirkulaciju i omogućuje bolji dotok kisika zbog čega i kosa brže raste. Slično djeluju i masaže maslinovim, kokosovim uljem i uljem jojobe.

Masaža toplim uljem odlična je za kosu jer stimulira folikule i potiče njen rast. Najbolji izbor su maslinovo, kokosovo i ricinusovo ulje te ulje jojobe.
    
Hrana bogata proteinima poboljšava kvalitetu vlasi i ubrzava rast kose. Preporučuje se jesti jaja, ribu, orašaste plodove, piletinu i crveno meso.
    
Kosu treba svaki dan češljati najmanje minutu do dvije. To će potaknuti cirkulaciju vlasišta i poboljšati opskrbu kisikom zbog čega će i vlasi brže rasti, prenosi 24sata.hr.
    
U bržem rastu kose pomaže i maska od krompirovog soka. Iscijedite sok od dva krompira, dodajte žkašiku meda i jedan žumanjak te pomiješajte. Nakon toga nanesite na kosu, ostavite da djeluje pola sata pa isperite.
    
Osim što kosi vraća sjaj, jabučno sirće potiče i njezin rast. On skida svu prljavštinu čime omogućava bolju opskrbu vlasišta kisikom, a samim time i brži rast kose.
    
Folna kiselina i biotin blagotvorno djeluju na kosu, ali se prije uzimanje preporučuje savjetovati s lijekarom.
    
Šampone na bazi silikona najbolje je izbjegavati jer zaglađuju površinu vlasi, ali ubrzavaju njihovo pucanje. Slično djeluju i fenovi te pegle za kosu.
    
Kosu se preporučuje šišati svaka tri mjeseca kako bi se maknuli ispucali vrhovi i omogućio normalan rast.