GLOBUS

Baka vodila 100 miliona eura težak biznis sa drogom: "Obična sam domaćica!"

Sheryl Rogers uhapšena prije tri godine na ostrvu Tenerife

(F. Me.)

15.9.2014

Britanki Sheryl Rogers (46) prijeti kazna zatvora od deset godina pošto je optužena da je igrala ključnu ulogu u operaciji švercovanja droge vođenoj iz hotelskog kompleksa u Španiji, piše "Daily mail".

Baka troje unučadi iz Surreya bila je tri godine u ljubavnoj vezi s mafijaškim bosom Giuseppeom Felacaom, poznatim kao Peppe Nazzaro, jednim od vođa ozloglašenog napuljskog klana Nuvoletta.

Ona je optužena za pranje stotina miliona eura profita od švercovanja kanabisa iz Maroka u Italiju, pri čemu je mjesečno švercovano i do šest tona droge.

Ljubiteljka konja je uhapšena prije tri godine u policijskoj raciji na ostrvu Tenerife, u Felacaoovom hotelskom kompleksu. Poslije pet mjeseci, oslobođena je iz zatvora uz kauciju, a nedavno se vjerila za Stephena Hilla, majstora iz Middlesbrougha (Engleska), koji živi na ostrvu.

rogers-698693s1

Sheryl Rogers sa zaručnikom Stephenom Hillom
 
Felacao je preminuo od raka u 57. godini, ubrzo nakon što je uhapšen 2011, kada je policija zaplijenila imovinu u iznosu od 40 miliona eura, uključujući automobile, luksuzne nekretnine i jahtu.
 
U prijedlogu optužnice Centralnom krivičnom sudu u Madridu tužilaštvo navodi da je Rogersova “aktivno učestvovala u finansijskim operacijama” prikrivanja nezakonito stečenog novca, ali ona tvrdi da joj je Felacao, s kojim ima 16-godišnjeg sina, rekao da se bavi zakonitim biznisom.

“Bila sam samo domaćica. Nisam imala nikakve veze s poslom. Upisali su me u knjige kao da sam radila u njegovom preduzeću, ali samo zato što nismo bili vjenčani, a ja nisam imala socijalno osiguranje. Još uvijek ne mogu da vjerujem da me optužuju za mafijašku aktivnost, ali moguće je i da ga uopšte nisam poznavala i da je veoma opasan”, izjavila je ona.
 
Rogersovoj i još 20 uhapšenih pripadnika klana, koji su optuženi za pranje novca i nezakonito udruživanje, prijeti desetogodišnja kazna zatvora i novčana kazna od po 3 miliona eura.