KOŠARKA

Više hiljada navijača dočekalo košarkaše Srbije u Beogradu

Drugoplasirana reprezentacija s Svjetskog prvenstva

A. Vr.

15.9.2014


Hiljade navijača okupilo se večeras ispred Skupštine Beograda na svečanom dočeku za košarkaše reprezentacije Srbije, koji su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pozdravio je okupljene navijače i zahvalio im na podršci, javili su beogradski mediji.

"Hvala vam, ovo je sportsko srce Srbije. Balkon je 'izmišljen' 1995. godine. Tu su tada bile moje kolege i ja, a sada su ovi momci. Došli smo da vam se zahvalimo jer ste nam dali snagu da odradimo ono zbog čega smo počeli da radimo prije dva mjeseca da bismo se vratili sa ovom medaljom", rekao je Đorđević.

Avion koji je prevozio košarkašku reprezentaciju Srbije sletio je večeras na Aerodrom Nikola Tesla, dva sata kasnije od planiranog, a potom je na Aerodromu održana konferencija za novinare.

Navijači su ispred Skupštine Beograda dočekali i žensku reprezentaciju Srbije u streljaštvu, te hrvača Davora Štefaneka, osvajača zlata na Svjetskom prvenstvu u hrvanju.

Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović okitile su se ekipnim zlatom u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu u Granadi, također u Španiji, dok je Štefanek u Uzbekistanu postao svjetski šampion u kategoriji do 66 kilograma.