KULTURA

Izbor najbolje amaterske fotografije u BiH: Mehmed Skopljak iz Sarajeva pobjednik

Stručni žiri odlučio

M.Ć

15.9.2014

Udruženje "Natura As" iz Konjica organiziralo je izbor najbolje  amaterske fotografije u Bosni i Hercegovini, a večeras su u Zavičajnom muzeju u ovom gradu, proglašeni i najbolji autori.

Odlukom stručnog žirija najbolju  amatersku fotografiju napravio je Sarajlija, Mehmed Skopljak, dok je na osnovu "Facebook glasanja", za najbolju fotografiju proglašena fotografija Ermina Džajića iz Konjica.

ermin-dzajic22

Ermin Džajić iz Konjica

- U svakom trenutku postoji jedna dobra fotografija.Ja svoje slobodno vrijeme koristim tako što ovjekovječim sve što smatram zanimljivim i vrijednim. Ova moja fotografija pod nazivom "Svitanje", nastala je na lokalitetu Bjelašnice-kazao nam je Skopljak, koji je sretan zbog svoje nagrade.

Izložbu amaterskih fotografija građani Konjica mogu pogledati u prostorijama Zavičajnog muzeja u narednih sedam dana.

- Ovo je već četvrta godina da organiziramo izbor najboljih amaterskih fotografija, a drago nam je da je i ovaj put bilo takmičara iz svih gradova, širom Bosne i Hercegovine. U uži izbor ušlo je 16 fotografija, za koje su građani glasali putem facebooka, dok je stručni žiri, u uži izbor stavio 20 fotografija, od kojih je birao najbolju-kazala nam je predsjednica Udruženja "Natura As", Amela Hujdur.