CRNA HRONIKA

Par iz Turske uhapšen na granici BiH i Hrvatske

Ilegalni emigranti

Redakcija

15.9.2014

Mješovita patrola službenika Jedinice granične policije Doljani i Stanice granične policije Metković 13. 9. 2014. godine oko 21 sat spriječili su dva strana državljana da ilegalno prijeđu državnu granicu prema Republici Hrvatskoj. 

Strani državljani, muška i ženska osoba bez putnih i identifikacijskih dokumenata, otkriveni su u graničnom pojasu na području Čapljine, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Lica su sprovedena u sjedište JGP Doljani gdje je dodatnim provjerama utvrđeno da se radi o državljanima Republike Turske. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu licima su uručeni prekršajni nalozi nakon čega su, uz prijedlog za protjerivanje stranaca sa teritorije BiH, predati Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. 

Policijski službenici Jedinice granične policije Hum su 13. 9. 2014. godine lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, Ž. Ž. (1976.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sanski Most zbog krivičnog djela „omogućavanja uživanja opojnih droga“. Lice je kontrolirano na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. Ž. Ž. je predat službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. 

Policijski službenici Jedinice granične policije Kamensko su 13. 9. 2014. godine prilikom ulaza u BiH na MGP Kamensko lišili slobode državljanina BiH, P. S. (1982.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim F MUP raspisao potragu zbog krivičnog djela „lakša tjelesna ozljeda“. Lice je predato službenicima Sudske policije Kantona 10 Livno.