LIFESTYLE

Mama se šokirala kada je zavirila u telefon trinaestogodišnje kćerke!

Roditelji ugradili aplikaciju koja sve poruke direktno šalje na njihov aparat

(N. K.)

15.9.2014

Shona Sibary doživjela je neprijatno iznenađenje kada je pročitala poruke u mobilnom telefonu svoje trinaestogodišnje kćerke Annie. Više nego slobodnije izražavanje, razgovori puni sek*ualnog sadržaja dio su djevojčičine komunikacije s vršnjacima.

Kako je Shona došla do kćerkinih poruka? Ona i njen suprug ugradili su na Annienom telefonu aplikaciju koja sve njene poruke direktno šalje na njihov aparat. Iako je prije tog poteza Shona bila u dilemi da li je takav korak ispravan i da li ugrožava djevojčičinu privatnost, stvarnost koja joj se ukazala pred očima uvjerila je da je postupila ispravno.

Jedan dječak Annie je proslijedio sljedeću poruku: “Stidi se što ne dolaziš u subotu na zabavu, donosim kon***e!”.

Poslije ovog otkrića uslijedile su poruke sa psovkama i one koje su otkrile da trinaestogodišnja Annie puši.

“Da li si ti prljavi pušač?” – pitao je prijatelj Annie. Ona mu je dogovorila da jeste pušač, ali ne prljavi, nego normalni pušač.

article-2563305-1ba2f13600000578-667-634x835
Ostale poruke bile su s jasnim pozivima na se*s.

“Da li ti se dopadam? Tako bih….” – glasila je jedna.

Shona je shvatila da roditelji imaju dvije mogućnosti, da zatvore oči pred realnošću ili da se uhvate u koštac s njom. Koliko god bilo strašno ono što je saznala, Shona je ipak došla do istine.

Kada je Annie saznala da njeni roditelji znaju na koji način se dopisuje s vršnjacima, burno je reagovala žaleći se da su time ugrozili njenu privatnost.

Roditelji nisu popuštali, saopštili su joj pravila koja mora da poštuje ako želi mobilni telefon. Za kraj, mada ne i beznačajno, sve poruke koje je Annie slala i primala bile su pune gramatičkih grešaka.