LIFESTYLE

Dekodiran tajni kod: Pet SMS poruka koje ne znače ono što mislite

Ponekad je teško naći ravnotežu

(J. Be.)

15.9.2014


Nije lako održavati vezu ili brak u digitalno doba. Posredstvom tehnologije stalno smo dostupni, vidljivi te izloženi pritisku tekstulnog komuniciranja. Ponekad je teško naći ravnotežu između pretjeranog dopisivanja i ne slanja poruka. Čak i kada pošaljete poruku, ona možda nema onu poruku koju vi mislite. Dekodirali smo zato tajni SMS kod ljudi u vezi.


Nekad poruke imaju dublje značenje

1. SMS: "Je li pas bio u šetnji?"

Pravo značenje: Kada radiš od kuće ili imaš slobodan dan totalno ne mogu računati na tebe. Znam da je pas nervozan jer nije bio u šetnji. No svejedno ti postavljam pitanje, koje je zapravo podsjetnik da ga izvedeš van. Dogovorili smo se to unaprijed, ali...svjedno.

2,  SMS: "Nedostaješ mi."

Pravo značenje: Nedostajem li ja tebi? Pitam se što radiš u ovome trenutku, gdje si i s kim si, ali ne želim ispasti neka poremećena osoba koja treba kontrolirati svaki tvoj korak. Zato je ta potreba pametno zakamuflirana u izjavu ljubavi. Sad mi odgovori na pitanje.

3. SMS: "Ma, u redu je."

Pravo značenje: Ne da situacija nije u redu, nego je tako daleko od reda, da je nemoguće objasniti koliko stvari nisu u redu. Stvari su zapravo katastrofa.

4. SMS: "Što ćemo jesti nakon posla?"

Pravo značenje: Znam da u frižideru više nema ništa za jesti. Ko će ići u prodavnicu? Meni se ne ide u dućan i tegliti stvari. Ne da mi se ni kuhati. Zapravo želim naručiti pizzu iako si ti na dijeti i onim groznim zelenim smoothiejima. Tako mi se jede pizza! Hajmo naručiti pizzu!

5. SMS: "Kada ćeš doći kući?"

Pravo značenje: Kasniš već 27 minuta, 35 sekundi i 13 stotinki, ali tko broji? Pokušavam imati razumijevanja za gust promet u gradu, ali već mi misli lutaju u negativnom smjeru. Da ti se nije nešto dogodilo? Ipak je jutros padala kiša. Ili te netko pozvao na piće poslije posla?  Opet ćeš ostati vani do kasno, zar ne?