CRNA HRONIKA

Tukao je i sjekao mladić s kojim nije htjela da izlazi

BANJA LUKA Policija provjerava navode prijave Tine Babić

M. DRAGOJLOVIĆ

14.9.2014

Banjalučka policija provjerava navode iz prijave 18-godišnje Tine Babić, koja je policiji kazala da je pretukao jedan mladić kojeg odranije poznaje.

Isjekao prste

- Intenzivno se radi na tom slučaju i provjeravamo navode prijave. U zavisnosti od rezultata istrage podići ćemo krivičnu ili prekršajnu prijavu protiv napadača - rečeno je “Dnevnom avazu” u banjalučkoj policiji.

Djevojku je u noći s četvrtka na petak, kao je navela u prijavi, pretukao mladić koji je udarao rukama i nogama, a zatim krenuo da siječe i nju i sebe. U pomoć joj je pritekla prijateljica, koju je nasilni mladić, također, povrijedio.

- U napadu je sam sebi isjekao prste i gurao ih meni u usta da bi i mene zarazio hepatitisom, od kojeg boluje - rekla je Babić banjalučkim medijima.

Ona je kazala da je razlog napada bilo njeno odbijanje da bude u vezi s ovim mladićem te da je i ranije napadao zbog toga. Tinina drugarica Bojana Blagojević rekla je da su njih dvije u Policijsku stanicu u naselju Starčevica došle krvave odmah nakon napada da bi prijavile mladića. Rečeno im je da dođu narednog dana.

Brža reakcija

Tinin otac Stojan kazao je novinarima da smatra da policija mora brže reagirati u ovakvim slučajevima.

- Danas je napadnuto moje dijete, a sutra može biti napadnuto bilo čije. To se dešava nama svima pred očima svaki dan - rekao je Stojan Babić.