CRNA HRONIKA

Krvavi obračun u Cazinu: Ubijen krajiški Rambo

Policija vrši uviđaj

A. D.

14.9.2014

U mjestu Ostrožac kod Cazina desio se krvavi obračun vatrenim oružjem u kojem je smrtno stradao Nedžad Kličić, u Krajini poznat kao Rambo, koji je policiji poznat od ranije zbog više krivičnih djela.

Dojava o ubistvu Nedžada Kličića Ramba došla je u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) 40 minuta nakon ponoći.

- Više naoružanih maskiranih lica pod fantomkama ušli su u ugostiteljski objekat "Gold" na Ostrošcu, općina Cazin, u kome je bio Nedžad Kličić zvani Rambo. Pucali su u njega iz vatrenog oružja i brzo se udaljili - kazao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP USK.
 
Jutros je počeo uviđaj u lokalu "Gold" i za sada je vrlo teško reći koliko će trajati istraga. Dežurna kantonalna tužiteljica Fikreta Džanić odmah se po prvim informacijama o ubistvu uključila u istragu.
 
rambo-i-gold11
Kafić "Gold": Mjesto gdje je ubijen Nedžad Kličić
 
- U ovom trenutku ne mogu vam ništa reći osim da se radi istraga o ubistvu Nedžada Kličića iz Cazina - kazala je Džanić.
 
Na naše pitanje da li je bilo svjedoka ubistva u lokalu "Gold" odgovorila je potvrdno.

Kako nezvanično saznajemo u pitanju je mafijaški obračun u kojem je učestvovao i Kličić.

Kličić je od ranije poznat policiji i građanima Cazina zbog izvršenja više krivičnih djela kao što su posjedovanje vatrenog oružja, saobraćajne nesreće, remećenje javnog reda i mira te fizički obračuni.

Prije nekoliko godina priveden je zbog fizičkog napada na 67-godišnjeg Huseina Lepuzanovića, kojeg je teško ozlijedio.

Kličić je široj javnosti u BiH, ali i regiji, poznat  i po svojim snimcima na YouTubeu pod nazivom "Born for action", na kojima koristi vatreno oružje.