KOLUMNE

U životnoj formi

Semir Štilić

A. Č.

14.9.2014

Ne može niko osporiti da je kroz karijeru pomalo lutao, no isto tako nemoguće je ne priznati da je Semir Štilić istinski fudbalski majstor, igrač profila kakav je sve teže susresti na zelenim terenima. Bh. fudbalski as i član najtrofejnijeg poljskog kluba, Visle iz Krakova nalazi se u životnoj formi, a njegovi potezi, golovi i asistencije iz ove sezone sve češće se vrte po društvenim mrežama.

Igre nekadašnjeg veznjaka Željezničara, Leha iz Poznanja, Karpata i Gazijantepa ne ostaju nezapažene ni kod običnih ljubitelja fudbala, ali i kolega fudbalera, pa je u samo nekoliko dana Štilić dobio dva lijepa priznanja.

Njegov gol protiv Pogona proglašen je za najljepši u avgustu, a onda je i sam fudbaler nagrađen za najboljeg u izboru kapitena poljskih prvoligaških klubova. Interesantno je da je u posljednja tri kola Štilić bio najbolji igrač što nikome ranije nije pošlo za rukom u historiji Ekstraklase.

Iako je svoj golgeterski niz nastavio i u petak, pogodivši mrežu iz penala, da zabije sedam golova na jednoj utakmici, sve petom i makazicama, zbog nevjerovatnih rezona dezorijentisanog selektora Safeta Sušića teško da će dobiti poziv u reprezentaciju BiH. Sušić time sigurno više šteti sebi, nego Štiliću.