BIH

Potok Gajevi dizao asfalt, nosio sve pred sobom, za 15 minuta ulice se pretvorile u jezera!

Veliko nevrijeme zahvatilo Gračanicu i okolinu

H. ČALIĆ

10.9.2014

Nevrijeme koje je danas oko 17 sati zahvatilo Gračanicu i okolinu, praćenom prolomom oblaka, jakim vjetrom i grmljavinom, napravilo je nove probleme građanima. Najteže stanje je mahali Drijenča u kojoj je za petnaestak minuta nadošao potok Gajevi, koji je nosio sve pred sobom.

Pod vodom se za tili čas našla kuća podstanarke Ramze Šišić. Sve što je imala u prizemlju, voda je uništila. Čim se vrijeme smirilo komšije su pohitale da zajedno pomognu nesretnoj ženi. Desetak komšija su iznosili vodu, a ostali su se dali na čišćenje ulice od nanosa koji su bili metar visine. Angažovana je i mehanizacija, a vodene bujice su u gornjim Gajevima "izlomile" novi asfaltni put, koji je građen prije pet godina.

- Ovo je prvi put da je potok Gajevi napravio haos u našoj mahali. Ostali smo bez puta kojeg smo skoro sami gradili. Žao nam je komšinice Ramze kojoj ćemo pomoći da štetu prebrodi - kazali su nam mještani.

Šefik Memić je pokazao asfaltni put koji je oštećen toliko da će se morati graditi novi.

U Civilnoj zaštiti u Gračanici su izjavili da za sada nema drugih, težih posljedica nevremena koje je bjesnilo nad Gračanicom i okolinom.