REGION

Četnici prijete: Vidjet ćemo ponašanje Vlade Srbije kada prošetamo Novim Pazarom!

Bratislav Živković ne strahuje od BIA-e

Redakcija

8.9.2014

Komandat Četničkog pokreta Bratislav Živković, koji je proveo dva mjeseca u Novorusiji komandujući Slavjanskim odredom "Jovan Šević", trenutno je u Moskvi i sprema se da uskoro dođe u Srbiju. 

Na pitanje da li očekuje da i njega BIA privede, komandant Četničkog pokreta je odgovorio da ne strahuje od povratka u Srbiju.

- Iz moje otadžbine me niko ne može istjerati, barem ne živog. Ovdje u Rusiji još završavam neke obaveze sa kozacima oko pomoći za Lugansk koje sam preuzeo i dolazim za nekoliko dana. Na kraju krajeva i u Srbiji ima posla za nas četnike. Čini mi se kako smo otišli svi su podivljali.

U Novom Pazaru šetaju u uniformama Handžar divizije. Aj da vidimo kako će srpska NATO vlada reagovati kada se četnici prošetaju Novim Pazarom. Drugo, bolesnici bi opet da šetaju Beogradom. Premijer Vučić je jednom rekao da mnogo voli ono drvo što ga nije posjekao jer ga je naučilo pameti. Kaže "mogli smo da podignemo nekoliko vrtića za djecu, škole…" . Da vidim da li će sada to "drvo" u njemu proraditi kada odobri paradu srama i razlupa mu se Beograd ponovo. Ako odobri tu paradu znači da je patološki lažov i najobičniji sluga njihov - poručio je komandant Četničkog pokreta Bratislav Živković u intrevjuu za beogradsku "Pravdu".

Podsjetimo, grupa dobrovoljaca Četničkog pokreta koja je ratovala na strani proruskih pobunjeničkih snaga u Ukrajini, vratila se u noći između četvrtka i petka u Srbiju, a na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekali su ih operativci BIA-e, srbijanske sigurnosne agencije.

Operativce BIA-e zanimali su detalji njihovog boravka u Novorusiji, kako nazivaju područje oko Donjecka i Luganska koje su se pobunile protiv Kijeva.