CRNA HRONIKA

Orašje: Uhapšena pijana žena zbog zlostavljanja supruga

Muškarac psihičku torturu prijavio policiji

Ta. T.

4.9.2014

Oraška policija saopćila je jučer da je prekjučer u selu Ugljara kod Orašja uhapsila 32-godišnju ženu koja se sumnjiči za zlostavljanje supruga. Službeni izvori nisu objavili njen identitet, ali nam je rečeno da je policija intervenirala po pozivu zlostavljanog muškarca.

- Telefonom nas je nazvao 39-godišnji muškarac iz Ugljare i prijavio da ima problema sa svojom suprugom. Policajci su izašli na teren i uvjerili se u autentičnost prijave. U dvorištu porodične kuće zatekli su njegovu 32-godišnju suprugu u vidno alkoholiziranom stanju. I pred policajcima je pravila probleme tako da su je oni uhapsili i pritvorili do otrežnjenja. Prisutnost alkohola u njenom organizmu utvrđena je alkotestiranjem - kazali su službeni izvori.

O psihičkom zlostavljanju supruga policija je obavijestila i sutkinju Prekršajnog odjela Općinskog suda u Orašju, pred kojim će 32-godišnja Ugljarka odgovarati, jer se sumnjiči da je počinila prekršaj iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Osim toga, kako su nam kazali u policiji, za nju će biti zatražena i zaštitna mjera obaveznog liječenja od alkohola.