CRNA HRONIKA

Pljačkaši bježeći preplivali Ćehotinu

Nakon što su istrgnuli ladicu iz kase u prodavnici u Foči

A. Ka.

2.9.2014

U filmskoj potjeri pripadnici Policijske stanice Foča preksinoć su uhapsili dvojicu pljačkaša, i to V. B. te jednog 17-godišnjaka, koji su osumnjičeni da su iste noći oko 22 sata, maskirani fantomkama, utrčali u prodavnicu “N market”, koja se nalazi u ulici Cara Dušana u Foči, odakle su istrgnuli ladicu iz kase s novcem, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

- Osumnjičeni su privedeni u službene prostorije PS Foča - dodali su iz CJB Istočno Sarajevo.

Prema izjavi radnice, razbojnici su utrčali u prodavnicu, uzeli ladicu s novcem i pobjegli. Ipak, pripadnici PS Foča koji su stigli na lice mjesta u blizini marketa uočili su dvije sumnjive osobe, za koje se kasnije ispostavilo da su V. B. i maloljetnik. No, tada je nastala prava drama. Pljačkaši su se dali u bijeg.

Kako saznajemo, prvo su preplivali rijeku Ćehotinu, a potom i preskočili zaštitnu ogradu fudbalskog stadiona. Nakon toga su opet pokušali preplivati rijeku, ali u suprotnom pravcu. Međutim, policajci su ih sustigli i uhapsili.

Kako nam je potvrđeno iz CJB Istočno Sarajevo, V. B. i maloljetnik osumnjičeni su da su u proteklom periodu počinili još dva krivična djela.