KOLUMNE

Haramina od poplava

Komentar dana

Sead NUMANOVIĆ

3.9.2014

Salko Selman, milioner, dika i uzdanica bošnjačkog nacionalnog interesa u Travniku i malo šire, nosilac jedne od lista SDA, hajrovat će i na majskim poplavama. Iako mu je od vodene bujice „nastradala engleska trava“, on će dobiti 37.000 KM odštete! „Account“, nevladina mreža koja se bori protiv korupcije, objavila je jučer da je svaka treća žrtva poplava svjedočila korupciji prilikom distribucije pomoći.

Njihovo istraživanje, provedeno na područjima općina Bijeljina, Brčko, Kalesija, Laktaši, Sanski Most, Doboj i Zenica, pokazalo je manje ili više rasprostranjeno lešinarenje nad žrtvama poplava.

Nisu hajrovali samo stranački funkcioneri, mada oni jesu najviše, nego i kojekakve ćate, vodonoše i raznorazni zaštitnici nacionalnih interesa u nastanku.

Uobičajeno, silna su tužilaštva i službe za zaštitu zakonitosti nijemi!

Sva upozorenja potencijalnih donatora da se njihov novac ne smije zloupotrijebiti i još glasnija zaklinjanja SDP - SDA vlasti da se to neće desiti, sada padaju u vodu. Potencijalne žrtve opet su oni kojima su majske poplave i klizišta uništili sve što su stvorili u životnom vijeku. Ponovo su prepušteni na nemilost SDP - SDA (i SNSD!) haramija koji ne prezaju ni od čega, ne boje se ni Boga ni zakona.

Jedino što im ostaje jeste osveta kroz predstojeće izbore.

Poplave su tačka na „i“ katastrofalne vlasti koja je opustošila BiH u proteklih više od dvije decenije. Obični građani, danas su to poplavljeni, sutra popaljeni, krivicom nesposobne i do srži korumpirane vlasti, imaju ljudsku i Božiju obavezu da izađu na izbore i jednom zasvagda uzvrate na nepravdu!