NOGOMET

Jagodić: Kvalifikacije privesti kraju na najbolji način

Selektor poziva na oprez

Fena

2.9.2014

- Stigli smo do kraja kvalifikacionog ciklusa. Izgubili smo šanse za baraž ali se nadamo da ćemo kvalifikacije što bolje privesti kraju - rekao je na današnjoj konferenciji za medije selektor mlade fudbalske reprezentacije Vlado Jagodić.

Mladu reprezentaciju BiH očekuju kvalifikacioni susreti s Austrijom (5. septembra) i Mađarskom (8. septembra), a Jagodić se nada pozitivnim rezultatima protiv te dvije selekcije, saopćeno je putem zvaničnog portala Fudbalskog saveza BiH.

- Imamo u timu i nekih mlađih igrača koje lagano uvodimo u tim uz iskusnije igrače koji nakon ovih kvalifikacija izlaze iz ''U-21'' reprezentacije. Bit će teško protiv Austrije koja je svoju snagu pokazala kada smo igrali u Zenici i koja još ima šanse za baraž - izjavio je Jagodić.

Predstavnicima medija su se obratili i bh. reprezentativci Srđan Grahovac, Nermin Zolotić i Andrej Modić. 

Grahovac je naglasio da ekipa trenira u teškim vremenskim uslovima, ali da su se igrači navikli. 

- Nemamo šansi za baraž, ali ćemo se potruditi da osvojimo što bolju poziciju. U Austriji već računaju na tri boda protiv nas i nadamo se da ćemo im pomrsiti račune - rekao je Grahovac. 

Zolotić je naglasio da reprezentacija BiH želi da se na najbolji mogući način oprosti od kvalifikacija i da popravi ukupni utisak, dok Modić očekuje dobru, ali i tešku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika.