CRNA HRONIKA

Policija RS traga za tri osobe: Koprena vjerovatno ubijen

Intenzivne aktivnosti organa reda

Ml. D.

2.9.2014

Ministar unutrašnjih poslova RS, Radislav Jovičić, izjavio je u utorak u Banjoj Luci da policija sumnja da je Bojan Koprena (26) ubijen i traga se za njegovim tijelom.

Jovičić je novinarima u Banoj Luci rekao da je tokom istrage obrađen veći broj osoba te da su neki bili i na poligrafu.

- Na osnovu ovih podataka sumnjamo da se radi o ubistvu. Prostor Manjače je veliki i ima puno pećina i jama kao i nenaseljenog područja tako da je potraga spora i otežana, rekao je Jovičić.

Koprena je nestao 7. jula ove godine a njegov zapaljeni automobil je pronađen blizu mjesta Kola na Manjači. Od tada traje potraga koja do sada nije dala rezultate.

Govoreći o nestalim Goranu Simiću iz Banje Luke i Darku Stanojeviću iz Čelinca, koji su nastradali u poplavama prije mjesec dana, Jovićić je rekao da se potraga neće zaustaviti dok se tijela ne nađu.

- Vodostaji rijeka Vrbanje i Vrbasa su od tada vrlo visoki i matica je brza tako da postoji mogućnost da su tijela odnesena daleko od Banje Luke. Takođe postoji i mogućnost da su blizu ali zatrpana većom količinom mulja, rekao je Jovičić.

Simićev automobil Mercedes je pronađen u naselju Starčevica ali njemu od tada nema traga. Najvjerovatnije je izašao iz vozila i ponijela ga je bujica lokalnog potoka te ga odnijela u Vrbas.

Stanojević je bio u automobilu Lada niva koji je nabujali šumski potok odnio preko kilometar od mjesta na kojem je on sa Petrom Živković pokušao da ga pređe. Tijelo Živkovićeve je pronađeno kao i olupina za koju se sumnja da je Stanojevićeva niva, ali njegovog tijela nema.