CRNA HRONIKA

Preljević prijeti mojoj porodici jer misli da smo ga mi identificirali

Samir H. iz naselja Mejtaš u strahu od lopova

Am. KOVAČ

2.9.2014

Aldin Preljević (22), kojeg je sarajevska policija uhapsila 21. avgusta zbog sumnje da je obio automobil Renault, vlasništvo mladenaca iz Zagreba, nakon što je pušten na slobodu, počeo je, kako je u izjavi za "Avaz" kazao 47-godišnji Samir H., prijetiti njegovoj porodici jer misli da su ga oni identificirali s fotografije objavljene u medijima.

Loše društvo

- Preljevića znam kada mu je bilo 14 godina i u mojoj kući je provodio dosta vremena. Vidio sam kojim će putem krenuti i pokušavao sam ga savjetovati kao svoje dijete, ali on je upao u loše društvo. Nakon što mu je objavljena fotografija u novinama, prvo nas je uznemiravao telefonom i prijetio, jer misli da smo ga mi identificirali i obavijestili medije, iako nismo. To je trajalo danima. Nakon toga su njegovi drugovi mojim roditeljima zvonili na vrata i prijetili. Moj otac ima 64 godine, tri bajpasa, srčani je bolesnik, operiran je 28 puta, a u februaru ove godine imao je moždani udar i sve to utječe na njegovo zdravlje. Preljevićevi drugovi su, pak, na ulici sreli moju majku i na nju napucavali pse trenirane za borbu - kazao je Samir H.

Dodao je da je prijetnje prijavio policiji, ali da nisu ništa poduzeli.

lopov-mladenci

Preljevića 21. avgusta snimila kamera u vozilu dok je krao stvari

- Doista ne znam šta više čovjek da uradi da spriječi Preljevića i njegovo društvo da teroriziraju kako mene i moju porodicu tako i druge mještane naselja Mejtaš - kazao je Samir H.

Priznao krađu

Advokat Omar Mehmedbašić, koji je zastupao Preljevića, o ovom slučaju ne zna ništa.

- Ako je Preljević i privođen zbog prijetnji, ja u tom predmetu nisam bio angažiran - kazao je Mehmedbašić, koji je zastupao Preljevića kad je uhapšen zbog krađe stvari Zagrepčanima.

Podsjećamo, Zagrepčanin Dario Petrović odlučio je bračno putovanje sa suprugom provesti u Sarajevu. Njihov automobil bio je parkiran u Nevjestinoj ulici. Provalnik je razbio prednje suvozačevo staklo i odnio laptope, odjeću, pasoše i druge vrijedne stvari mladenaca.

Preljević nije znao da ga tokom krađe snima nadzorna kamera iz vozila te je snimak krađe osvanuo na portalima. Jedan od čitalaca "Avazovog" portala prepoznao je Preljevića kao osobu koja je počinila krivično djelo.

Nakon što je njegovo ime i prezime objavljeno u medijima, Preljević se sam predao policiji i u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela.