CRNA HRONIKA

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginula Ana Bošnjak

Sudar u Domanovićima između Stoca i Čapljine

M.Sm.

2.9.2014

U saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 16 sati dogodila na lokalitetu Vrhovnik u mjestu Domanovići na cesti Stolac-Čapljina smrtno je stradala Ana Bošnjak iz Bobanovog Sela.

Nesretna žena se nalazila na mjestu suvozača u automobilu Opel Kadet kojim je upravljao njen muž Drago Bošnjak (1960), a koji je iz za sada neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu cestu u trenutku kada je naišlo vozilo Hyundai Galloper za čijim se volanom nalazila Mara Džakula (1955) iz Pješivca kod Stoca.

Kako nam je rečeno u MUP-u HNK, Bošnjak je svojim vozilom praktično podletio pod Hyundai, a usljed strahovitog udara njegova supruga je na mjestu ostala mrtva. Bošnjak je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je njihova 11-godišnja kćerka G.B. lakše povrijeđena te su oboje prebačeni u Kliničku bolnicu Mostar.

Također, rečeno nam je da je ozljede neutvrđenog stepena zadobila je i Džakula.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici PU Čapljina u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice, koja je naredila obdukciju smrtno stradale osobe te vještačenje vozila.

 - Poduzimamo sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ove teške saobraćajne nesreće-rekla nam je tužiteljica.