NOGOMET

Selimović: Još ni jedno ime nije u kombinaciji

Travnik uspješan i bez trenera

S. P.

1.9.2014

Nakon gostujućeg remija (2:2) protiv favoriziranog Sarajeva, ekipa Travnika dobila je na samopouzdanju poslije lošeg starta sezone. Veziri su na Koševu zvanično nastupili bez trenera jer je na klupi bio samo službeni predstavnik Selver Lihovac, dok je Elvedin Varupa bio na tribinama zbog neposjedovanja licence. Uprkos svemu Travnik je bio potpuno ravnopravan takmac Sarajeva, pa je predsjednik Nihad Selimović nakon dužeg vremena bio zadovoljan nastupom svog tima.

- Evo vidite da se može kvalitetno odigrati i bez trenera samo ako nastupite borbeno i disciplinirano. Najavio sam da ćemo preokrenuti list i nećemo nikome dozvoliti samovolju, što je odmah dalo rezultata. Pokazali smo da imamo kvalitetan tim, ali se klupska pravila moraju poštovati. Ne mogu nam prigovoriti da smo igrali bunker jer smo već u 18. minutu vodili sa 2:0. Vjerovatno ćemo uputiti prigovor za nekorektan potez Bilbije nad našim golmanom, što sudija nije pravilno sankcionisao., kaže Selimović.

Kuriozitet Travnika je da pored domaćih trenera sa profi licencama, poput Dragana Jovića, Nedžada Selimovića, Nermina Bašića, Adnana Hodžića i drugih koji istina imaju angažmane, na Koševu rubrike zapisnika šef stručnog štaba, pomoćni trener i trener vratara stoje prazne. Stoga bi klub sa Pirote u pauzi morao riješiti pitanje imenovanja kompletnog stručnog štaba, mada Selimović ne žuri.

- Razmatramo potrebu dovođenja trenera, ali još ni jedno ime nije zvanično u kombinaciji. Nećemo žuriti, jer želimo angažovati nekoga na duži vremenski period., zagonetan je Selimović.