NOGOMET

Safet Sušić: Cilj je napraviti mladu, ali zrelu ekipu koja će izboriti nastup na Euru 2016

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine

A. Vr.

1.9.2014

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici danas je počelo okupljanje bh. reprezentativaca koji su se našli na spisku selektora Safeta Sušića za kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti odigrano u Francuskoj.

Selektor Sušić imat će na raspolaganju 22 igrača, a zbog teže povrede okupljanje propušta defanzivac Schalkea Sead Kolašinac.

Nogometaš Werdera Izet Hajrović se prvi pojavio u Trening centru, zatim su došli Goran Zakarić, Gojko Cimirot, novopečeni Zmajevi, pa Jasmin Fejzić, kao i Papetov pomoćnik Borče Sredojević.

Na okupljanje su stigli i Miralem Pjanić, Asmir Begović, Tino Sve Sušić i Avdija Vršajević. Svi oni su za vikend igrali utakmice u svojim klubovima.

Selektor je nakon dolaska u Trening centar izašao pred novinare gdje je istakao da će svi igrači doći kako je planirano rasporedom.

"Nema otkaza kad je reprezentacija u pitanju, samo viša sila mora otkazati dolazak. Imali smo nesreću da ostanemo bez Seada Kolašinca, ali nadam se da su ovi koji su ovdje i koji će večeras doći da su raspoloženi za ono što nas očekuje", kazao je Sušić

Sušić je još istakao da će se reprezentativci trenirat  svaki dan, a da su za sutra predviđena dva treninga, ali samo za pojedine igrače, jer neki nogometaši moraju otići u Sarajevo da završe proceduru oko vize.

"Sada je početak prvenstva, svi su odmorni i možemo trenirati koliko trebamo", kazao je Sušić.

Selektor Sušić pred početak kvalifikacija ostao je bez Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića koji su se odlučili oprostiti od reprezentacije.

"Nije lako zamijeniti igrače koji su godinama bili jedni od najboljih igrača u reprezentaciji. Zavisi od ostalih koji će dobiti priliku da ih zamijene da li će se njihovo odsustvo osjetiti. Imamo mnogo mladih igrača i ja sam rekao da ćemo ove kvalifikacije iskoristiti da ti igrači sazriju i da ako odemo na Evropsko prvenstvo da tamo imamo relativno mladu, ali i zdravu ekipu", poručio je Pape.

"Očekujem da će svi večeras stići i ne vjerujem da će bilo ko zakasniti. Osim problema sa kašnjenjima aviona koji su nekada neizbježni, ostali razlozi za kašnjenje se neće tolerisati", zaključio je Sušić.