BIH

Andrija Bjelošević, bivši šef policije dobojske regije, među 13 uhapšenih zbog ratnih zločina

Po nalogu Tužiteljstva BiH provedena velika akcija

Autor:M. Aš.

1.9.2014

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su 13 lica osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene 1992. godine na području Doboja i Teslića, saopšteno je jutros iz Tužilaštva.

Slobode su lišene osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. KZ BiH „Zločin protiv čovječnosti“ nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Teslića i Doboja tokom 1992. godine.

Među lišenim slobode su i lica koja su obavljala visoke dužnosti u policijskim strukturama u ratnom periodu, kao i pripadnici jedinice "Miće" iz Teslića.

Predmet se odnosi na ratne zločine koje su počinili pripadnici oružane formacije "Miće" iz Teslića.

Prema nalogu i uz koordinaciju tužioca iz Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, hapšenje je realizovalo više desetina pripadnika SIPA-e.

Iz izvora bliskih SIPA-i, "Dnevni avaz" saznaje da su među uhapšenima Andrija Bjelošević, bivši šef policije dobojske regije, Milan Savić, pomoćnik Bjeloševića koji je ranije dovođen u vezu sa aktivnostima kriminalne grupe "Miće" u Tesliću, te Dušan Kuzmanović, Predrag Markočević, Marinko Đukić, Miroslav Pijunović, Dobrivoj Ćulibrk, Dragan Marijanović, Dario Slavuljica, Saša Gavranović, Predrag Subotić, Vitomir Dević, Zoran Šljuka.