NOGOMET

Juve "razvalio" Chievo, ali ga Buffon na kraju spašavao!

Gosti slavili u Veroni

(F. Me.)

30.8.2014

Aktualni prvak Juventus, koji je osvojio posljednja tri "scudetta" u Italiji, krenuo je u obranu naslova pobjedom u gostima kod Chieva. Iako su Torinezi stvorili pregršt prilika, pobijedili su autogolom Christiana Biraghija u 6. minuti.

U skoku su bili Martin Caceres i branič Chieva Biraghi , lopta je 'probila' golmana Bardija i Juve je vodio već u ranoj fazi utakmice. Pogodak je ipak upisan kao autogol.

Puno je upitnika bilo nad momčadi Juventusa koju je ovog ljeta napustio uspješni Antonio Conte. Stigao je, popraćen skepsom Massimiliano Allegri. Bivši trener Milana, pokazao je da Juve može biti vrlo opasan i u novoj sezoni, piše "Goal".

Juventus je mogao pobijediti i većom razlikom, imali su čak 73 posto lopte. Uputili su sedam udaraca prema golu Chieva, tri u okvir vrata. U 71. minuti priliku nisu iskoristili Llorente i Caceres. No, mogao je zabiti i Chievo. Najbolju priliku domaćin imao je Maxi Lopez, ali je ekipu izvukao iskusni Gianluigi Buffon koji je već 19 sezona na vratima Stare dame.

Bila je to osma pobjeda u 12 utakmica Juventusa kod Chieva. Samo jednom su poraženi, imali su i tri remija.